Drever/Støver

Jagt i majs
Startside Tilbage

Hvis man har rådighed over et jagtterræn, hvor der er flere majs marker. Kan man fin drive rigtig støver jagt. Med et godt resultat på ræv, hvis man kender sit terræn og hvis man har så man kan holde øje med området.

majs

Når rævejagten starter, er det godt med en kikkert ved hånden. Kik ud på terrænet særlig ved daggry, om der går en ræv rundt og ind i majsen.

Når der så er set ræv, er det tiden til en times fortrinlig jagt. Fat i Dreveren og sæt den på sporet af ræven. Hvis det er en rævehvalp og det er begyndelsen af september, (det var rigtig godt, da man kunnet starte lige efter kornhøst, men desværre er jagtsæsonen ændret på ræv), vil rævehvalpen gå rundt i et lille territorium dvs. oftest rundt mellem de tre-fire majsstykker man har rådighed over. Tænk på vind retningen og lyt efter hvor drevet går hen. Og så se at komme hurtigt, men lydløst, hen til det sted hvor ræven vil komme mellem majsstykkerne. Man kan komme til at se ræven mange gange, så længe ræven ikke ved at der er mennesker til stede.

Jagt i majs hvor der sættes skytter af.

Her kan der bruges flere Drever, alt efter hvor stor et areal majsstykket har. Drever slippes forskellige steder, så der kommer flere drev. Kun hundene går ind i majsen, kun hvis vildtet bliver ved med at gå rundt i stykket, kan man prøve at sætte en mand eller to ind i stykket for, at se om det så går af stykket.

Når skytterne går på post til majsstykket foregår det helt stille, som om det var til en rævegrav, så vildtet ikke opdager mennesker og bliver nervøst.  Skytterne står på deres post, så de ikke kan ses af vildtet. For når vildtet bliver drevet med en Drever bliver vildtet ikke nervøs. Når vildtet vil gå af majsstykket, stikker de hovedet ud af majsen, kikker og kommer så oftest i et roligt tempo, så gode skud kan afgives.

Der er meget vildt i majs, det kan nemt jages ud. Jeg har hørt det modsatte blive sagt, hvor der er prøvet med store hunde og en klapperkæde og ingen vildt går af. Jeg sætter to Drever ind i stykket, meget vildt går af majsstykket.

  rave

Hvis du/i har fået lyst til at prøve Dreverjagt, i en eller anden form. Så kan i kontakte mig, så vil jeg hjælpe med at finde det antal Drever der er brug for til din/jeres jagt.

 

Mogens Lindbjerg

Mail. info@stoever.dk  

Tlf. 28403109