Drever/Støver

Drivjagt
Startside Tilbage

Ved drivjagt (trykjagt, klapjagt) kan Drever fint bruges. Særlig hvor der er store såter og der hvor vildtbestanden er begrænset. Det giver lidt mere spænding til skytte kæden, de kan høre, nu er der vildt på vej, Drever driver med fuld hals. En fordel mere ved at benytte Drever er, at vildtet kommer langsommere forbi skyttekæden, i forhold til, hvis det var med en langbenet hund.

viltparade

 En af ulemperne er, at Drever nemt kommer til at gå forbi skyttekæden og ud af såten. Men det sker der ikke andet ved, end at man ikke har hunden til næste såt.

Hvis den går igennem en af de manglende såter, sker der ikke noget ved det. Det vildt hunden ikke driver med bliver stående, lytter lige på hunden. Vildtet kan høre at det er en langsom gående hund og ved hvor den er, da den hele tiden giver hals. Jeg har set, at hunde for fuld hals, kan drive forbi på 25 meter og vildtet bliver stående, kikker lige efter hunden  Så vildtet der er i den såt vil stadigvæk være der, da støveren vedholdende følger det vildt den driver med.

jagthorn

Hvis du/i har fået løst til at prøve Dreverjagt, i en eller anden form. Så kan i kontakte mig, så vil jeg hjælpe med at finde det antal Drever der er brug for til din/jeres jagt.

Mogens Lindbjerg

Mail. info@stoever.dk  

Tlf. 28403109